Iedereen veilig

Iedereen veilig

De Bovengrondse, VICE Nederland, en Landelijk Netwerk Veilig Thuis slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor huiselijk geweld tijdens de coronacrisis. Zij hebben een poster gemaakt om mensen op te roepen extra alert te zijn. En melding te maken bij een vermoeden van huiselijk geweld. De poster kan door iedereen gedownload worden via deze link.

De oproep is om de poster uit te printen en op te plakken. Thuis op uw raam, in een flatgebouw of op het prikbord bij de supermarkt of apotheek in uw buurt. Mensen die geen printer hebben kunnen de boodschap overnemen met een pen.

Wees alert op de thuissituatie

De rijksoverheid heeft een brochure gemaakt voor professionals met tips om in gesprek te gaan met een cliƫnt, ouder(s) en/of kind over spanningen thuis tijdens de coronamaatregelen.

Hulp voor slachtoffers en als je bang bent om over de grens te gaan

Als je slachtoffer bent van partnergeweld, zoek dan hulp door erover te praten of contact te zoeken met https://veiligthuis.nl of bel met 08002000.
Checklist hoe weet je dat je in een onveilige relatie zit

Je kunt ook contact opnemen met http://deluisterlijn.nl, tel. 09000767. Ook als je bang bent dat je zelf geweld gaat gebruiken.

Denk je dat iemand uit jouw omgeving het slachtoffer is van huiselijk geweld, praat er dan over met die persoon, en ga naar http://ikvermoedhuiselijkgeweld.nl

Ben je man en ben je bang om over de grens te gaan? Dan vind je hier speciaal voor jou wat tips.

Er is ook een telefonische hulplijn van De Waag voor ondersteuning aan mensen die zich agressief gedragen of dreigen te gaan gedragen in de thuissituatie. Geopend op werkdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur. 030-850 71 12.

Delen:

Reacties