Gratis e-learning (2 SKJ): begeleid jongeren naar gezonde relaties

Happy2gether

Veel jongeren vinden het vaak lastig om partnergeweld en gezonde relaties te herkennen. Uit een onderzoek van Act4Respect kwam naar voren dat 25% van de jongeren het acceptabel vindt om geweld te gebruiken als de partner hiermee begint.  Daarom is het belangrijk om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen. Dit is het doel van de Happy2gether training, ontwikkeld door de alliantie Act4Respect van kenniscentra Atria en Rutgers.

Klik hier voor de flyer van Happy2gether waar meer informatie staat

Klik hier om met Happy2gether aan de slag te gaan

Wat leer je bij Happy2gether?

‘Happy2gether’ is een module over relaties, geweld en genderrollen, en is gericht op het voorkomen van zowel slachtofferschap als plegerschap. Het doel van Happy2gether is de preventie van geweld in (beginnende) relaties door middel van het bevorderen van veilige en gezonde relaties. Deze module is ook in nauwe samenwerking gemaakt met professionals die werken met jongeren.

Nadat je de e-learning hebt gevolgd, kun je de interventie als training geven. Happy2gether kan ook ingezet worden als aanvulling op bredere preventieprogramma’s van grensoverschrijdend gedrag onder jongeren.

Happy2gether kan ook individueel aan jongeren worden gegeven

Happy2gether geef je bij voorkeur in groepen, maar voor jongeren bij wie een-op-een-begeleiding beter past, is een individuele variant beschikbaar. Bijvoorbeeld als de jongere vanwege eigen ervaringen met risicovolle relaties meer persoonlijke begeleiding nodig heeft. Of bij een jongere voor wie het bespreken of horen van ervaringen in een groep te heftig is.  Voor deze jongeren is er Happy2gether individueel. Deze variant heeft dezelfde uitgangspunten en doelen als de reguliere Happy2gether. Het verschil is dat de opdrachten zijn aangepast op een-op-een-begeleiding, waardoor er meer ruimte is voor begeleiding rondom de individuele situatie van de jongere.

Praktische info 

Tijd: In totaal 2 uur
Gratis: Mogelijk gemaakt door Act4Respect.
Accreditatie: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ): 2 punten.
Handleiding: Aan het eind van de cursus krijg je toegang tot de digitale handleiding in pdf.

“Na de lessen van Happy2gether zie ik dat de jongeren gegroeid zijn en zichzelf en de situatie kunnen bekijken. Ze mogen trots zijn op zichzelf.” Tim (trainer Happy2gether)

Ben jij een professional vanuit de zorg of het onderwijs die werkt met jongeren, en wil jij bijdragen aan de preventie van partnergeweld onder jongeren?

Start dan nu met Happy2gether 

Deze e-learning volgen in combinatie met andere trainingen

Het effect van Happy2gether wordt versterkt wanneer het programma onderdeel is van een breder preventieprogramma dat inzet op seksuele weerbaarheid onder jongeren. Wij willen daarom graag onderzoeken of Happy2gether goed aansluit bij andere cursussen of trainingen op het gebied van relationele en seksuele vorming die op scholen gegeven worden. Denk hierbij aan trainingen als Liefde is… of Lang leve de liefde, of andere vergelijkbare methodes. Hiervoor zijn wij ook op zoek naar middelbare scholen die graag Happy2gether zouden willen geven in combinatie met een andere training of cursus.

Wanneer je voor deze combinatie wil gaan, stuur dan een mail naar info@act4respect.nl 

Belangrijk: je kunt het individuele programma inzetten bij jongeren die eerder een gewelddadige relatie meemaakten of daar vermoedelijk in zitten, maar Happy2gether is niet bedoeld als hulpverlening. Het richt zich enkel op het geven van kennis en vaardigheden aan jongeren om sterker in hun schoenen staan in relaties en leuke(re) relaties hebben.

Delen:

Reacties

  • Op 14 september 2022 10:55, zei: Pamela Hugo Ik wil mijn geweldige ervaring delen met Dr. Ilekhojie. Mijn man bedroog me en toen ik erachter kwam dat er een ruzie ontstond waardoor hij om een scheiding vroeg. Ik huilde en werd meteen ziek. Ik was online op zoek naar willekeurige verhalen, toen ik een getuigenis zag van iemand die een soortgelijke zaak had als de mijne en hoe dr. Ilekhojie vrede tussen de koppels sloot. Ik nam contact met hem op en hij legde me uit hoe het mogelijk is om met mijn man te verzoenen en binnen een paar dagen zal hij de scheiding annuleren, wat ik wilde. Ik deed alles wat hij me vroeg te doen en precies drie nachten na zijn werk belde mijn man om zich te verontschuldigen voor het bedrog en vroeg om naar huis te gaan met zoveel beloften. Ik waardeer uw hulp Dr, u bent echt een zegen. Neem contact op met Dr Ilekhojie en vraag om hulp. Bel/Whatsapp +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

Gerelateerde artikelen