Happy2gether: training aanpak van partnergeweld bij jongeren

oproep testen Jong koppel

Partnergeweld komt niet alleen voor bij volwassenen; ook jongeren krijgen te maken met verschillende vormen van geweld. Toch hebben zij niet altijd door dat ze hiermee geconfronteerd worden. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan partnergeweld onder jongeren. Happy2gether, een initiatief van Act4Respect, helpt hierbij. Het doel: geweld in (beginnende) relaties te voorkomen door gezonde en veilige relaties te stimuleren.

Preventie als oplossing

De training Happy2gether focust zich op jongeren tussen 14 en 21 jaar, met een vmbo/mbo-opleidingsniveau. Tijdens twee bijeenkomsten van anderhalf uur, gaan jongeren met elkaar in gesprek over relaties, bijkomende verwachtingen en gendernormen. Zo leren jongeren hoe ze op een positieve manier kunnen communiceren binnen een relatie, om relaties leuk (en veilig) te houden. Preventie van dit soort geweld is van groot belang om mogelijke schadelijke gevolgen voor zowel slachtoffers als plegers in te perken.

Gratis onlinecursus Happy2gether

Ben jij professional die werkt met jongeren en wil bijdragen om partnergeweld onder jongeren te voorkomen? Klik dan deze link om de gratis onlinecursus van Happy2gether te volgen. Na deze cursus ontvang je de Happy2gether handleiding en kan je de training geven!

Bekijk hier de flyer van Happy2gether.

Lees ook: 12 adviezen voor het aanpakken van partnergeweld

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen