Gratis e-learning (2 SKJ): begeleid jongeren naar gezonde relaties

e-learning Happy2gether

Veel jongeren vinden het vaak lastig om partnergeweld en gezonde relaties te herkennen. Uit een onderzoek van Act4Respect kwam naar voren dat 25% van de jongeren het acceptabel vindt om geweld te gebruiken als de partner hiermee begint.  Daarom is het belangrijk om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen. Dit is het doel van de Happy2gether training, ontwikkeld door de alliantie Act4Respect van kenniscentra Atria en Rutgers.

Klik hier om met Happy2gether aan de slag te gaan

Wat leer je bij Happy2gether?

‘Happy2gether’ is een module over relaties, geweld en genderrollen, en is gericht op het voorkomen van zowel slachtofferschap als plegerschap. Het doel van Happy2gether is de preventie van geweld in (beginnende) relaties door middel van het bevorderen van veilige en gezonde relaties. Deze module is ook in nauwe samenwerking gemaakt met professionals die werken met jongeren.

Nadat je de e-learning hebt gevolgd, kan je de module als training geven aan zowel gemengde groepen als sekse-specifieke groepen. Happy2gether kan ook ingezet worden als aanvulling op bredere preventieprogramma’s van grensoverschrijdend gedrag onder jongeren.

Praktische info 

Tijd: Twee sessies (in totaal 2 uur)
Gratis
Accreditatie: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ): 2 punten.
Handleiding: Aan het eind van de cursus krijg je toegang tot de digitale handleiding in pdf.

“Na de 2 lessen van Happy2gether zie ik dat de jongeren gegroeid zijn en zichzelf en de situatie kunnen bekijken. Ze mogen trots zijn op zichzelf.” Tim (trainer Happy2gether)

Ben jij een professional vanuit de zorg of het onderwijs die werkt met jongeren, en wil jij bijdragen aan de preventie van partnergeweld onder jongeren?

Start dan nu met Happy2gether 

Deze e-learning volgen in combinatie met andere trainingen

Het effect van Happy2gether wordt versterkt wanneer het programma onderdeel is van een breder preventieprogramma dat inzet op seksuele weerbaarheid onder jongeren. Wij willen daarom graag onderzoeken of Happy2gether goed aansluit bij andere cursussen of trainingen op het gebied van relationele en seksuele vorming die op scholen gegeven worden. Denk hierbij aan trainingen als Liefde is… of Lang leve de liefde, of andere vergelijkbare methodes. Hiervoor zijn wij ook op zoek naar middelbare scholen die graag Happy2gether zouden willen geven in combinatie met een andere training of cursus.

Wanneer je voor deze combinatie wil gaan, stuur dan een mail naar info@act4respect.nl 

Delen:

Reacties

  • Op 12 mei 2022 17:11, zei: Hanneke Bots Beste mensen, Ik wil graag dat onze (vele vrouwelijke) studenten van HBO pedagogiek HAN een training krijgen over zelfwaardering en seksuele grenzen stellen. Ik zie deze niet staan voor onze specifieke doelgroep. Weten jullie een training/workshop voor hen?

Gerelateerde artikelen