Lana over haar stage bij Act4Respect

Lana over haar stage bij Act4Respect

Lana Amin volgde een bachelor Politicologie met de focus op internationale politiek. Een stage bij Act4Respect was niet het eerste waar ze aan had gedacht. “Gender kwam wel terug in mijn vakken. Daardoor groeide mijn interesse in vrouw-gerelateerde zaken. De alliantie Act4Respect van Atria en Rutgers bleek de juiste plek om deze interesse te verdiepen en mijn kennis over gendergerelateerd geweld uit te breiden. Dankzij mijn stage weet ik beter wat het inhoudt en ben ik me er nog bewuster van geworden.”

Hoe begon je je dag tijdens je stage?

“Ik begon mijn dag met het maken van een to do lijst. Wat ik altijd standaard deed waren mail, slack en nieuws checken. Daarnaast konden daar nog sporadische taken en zoomvergaderingen bijkomen. Om de twee weken was ik bezig met de rubriek Vers van de pers, waarin belangrijk nieuws over genderrelateerd geweld werd belicht. Voor deze rubriek mocht ik nationaal en internationaal nieuws bijhouden op het gebied van gendergerelateerd geweld. Om het ontbrekende sociale aspect op te vullen heb ik op veel plekken buitenshuis gewerkt, zoals de openbare bibliotheek. In plaats van dat ik op kantoor een looppauze naar de koffieautomaat had, zette ik thuis uitgeebreid koffie.”

Wat vond je het meest bijzondere aan je stage?

“Een bijzondere stage in een bijzondere tijd. Mijn stage bij Atria is zeker weten een stage die mij bij zal blijven. Door de coronacrisis heeft mijn stage er anders uitgezien dan hoe het “normaal” geweest zou zijn. Ik heb bijna mijn hele stage vanuit mijn eigen kantoor uitgevoerd, namelijk thuis. Bepaalde dingen zoals het sociale aspect ontbraken in mijn stage. Toch heb ik ontzettend veel geleerd. En dat is wat ik het belangrijkste vind. Ondanks de situatie, er met z’n allen toch het beste uithalen.”

Wat heb je nog meer gedaan tijdens je stage?

“Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt en ik erg leuk vond om aan bij te dragen, is de online expertmeeting Partnergeweld onder jongeren en jongvolwassenen. Hier was ik met het Act4Respect-team het gros van mijn stage mee bezig. Van de praktische voorbereiding, zoals het versturen van uitnodigingen, tot aan het brainstormen over de invulling en sprekers. Ik deed bijvoorbeeld onderzoek naar hoe we de expertmeeting vorm konden geven, omdat het de eerste keer was dat we dit digitaal deden. Ik onderhield ook contact met de deelnemers. Tijdens de expertmeeting mocht ik moderator zijn en een discussie met professionals begeleiden.”

Wil jij stage lopen bij Act4Respect? Check snel onze vacature voor communicatiestagiair(e).

Delen:

Reacties