Stagiair Communicatie en Evenementen

vacature vacature-stage-act4respect

We zoeken een enthousiaste en leergierige

Stagiair (m/v/x) Communicatie en Evenementen Act4Respect (24-32 uur)

Wil je graag meewerken aan een toekomst zonder online en offline (seksueel) geweld? Hou je van schrijven voor het web, evenementen organiseren en ben jij een echte ‘community builder’? Dan is deze stageplek misschien wel wat voor jou! Act4Respect is een alliantie van Atria & Rutgers die zich inzet tegen online en offline (seksueel) geweld. Vanaf januari 2022 is er plek voor een nieuwe stagiair(e)!

Werkzaamheden

De stagiair(e) krijgt een stageplek bij Atria in Amsterdam. Je werkt nauw samen in een enthousiast team van Act4Respect en ondersteunt bij de realisatie van de kennisHUB: een on- en offline platform. Deze is bedoeld om de kennis bij onze doelgroep van beleidsmakers en professionals over geweld onder jongeren en jongvolwassenen te vergroten. De doelgroep informeren over én betrekken bij de kennisHUB, middels PR- en communicatiewerkzaamheden, staan tijdens deze stage centraal.

Jouw taken zijn o.a.:

 • Signalering van het nieuws op het gebied van fysiek, seksueel en cybergeweld
 • Content-productie voor de website act4respect.nl en de bijbehorende LinkedIn-groep
 • Strategisch meedenken over het betrekken en laten groeien van de primaire doelgroep beleidsmakers en professionals (community building)
 • Ondersteunen bij het organiseren van evenementen voor professionals en beleidsmakers.

Wat wij bieden:

 • Een inspirerende werkplek bij het vrouwenarchief van Nederland (waaronder het Aletta Jacobs UNESCO-erfgoed)
 • De mogelijkheid om je te ontwikkelen als communicatiespecialist en event manager, specifiek op het thema gendergerelateerd geweld
 • De kans om bij te dragen aan een wereld waarin met name jonge vrouwen/LHBTI+ personen zich veilig kunnen bewegen op straat en in digitale omgevingen
 • De stagevergoeding bedraagt afhankelijk van het opleidingsniveau € 350,- bruto per maand (HBO) of € 450,- (WO) op basis van een full time werkweek (36 uur)

Wie wij zoeken:

 • HBO/WO-student(e) communicatie/journalistiek of een maatschappelijke studie, met interesse in het voorkomen van fysiek, seksueel en cybergeweld onder jongeren en jongvolwassenen
 • Een sociaal betrokken, pro-actieve en creatieve ‘community builder’
 • Iemand die goed kan schrijven, redigeren en samenwerken, maar ook zelfstandig en flexibel is
 • Ervaring met doelgroepenonderzoek en/of LinkedIn is een pre
 • Iemand die het leuk vindt om ook praktisch te ondersteunen bij evenementen

Reageren

De stage is voor een periode van 6 maanden, 24-32 uur per week, vanaf 1 januari 2022. In overleg kan de periode worden aangepast. Solliciteren kan tot 1 december 2021 via stages@atria.nl, door je cv en motivatiebrief op te sturen. Je mag je brief richten aan Noor Spanjer, Senior Marketing & Communicatie adviseur.

Diversiteitsbeleid

We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar stagiaires met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te vormen.

Over kennisinstituut Atria & Act4Respect

Atria zet zich in voor gelijke behandeling van en gelijke kansen voor meisjes en vrouwen in al hun sociale en culturele diversiteit. Atria onderzoekt en publiceert over de huidige positie van vrouwen in de samenleving en geeft het advies voor toekomstig beleid. Het credo van Atria is: sharing the past, debating the present and creating the future. 

Samen met Rutgers werkt Atria aan het vijfjarige programma Act4Respect. Act4Respect zet zich samen met jongeren én professionals in voor gelijkwaardige relaties tussen jonge vrouwen en mannen waarin geen ruimte is voor fysiek, seksueel of cybergeweld. Een doel hierbij is om respect voor genderverschillen te bewerkstelligen.

Beeld: Zachary Nelson – Unsplash

Delen:

Reacties