Straatintimidatie: pik geen pikpraat

  • Locatie: De Balie, Amsterdam
  • Datum:
  • Tijd: 20:00
  • Type: talkshow
16 apr

Uitgescholden worden voor hoer, in je borsten geknepen of aan je hoofddoek getrokken. Meer dan de helft van de Amsterdamse vrouwen heeft wel eens te maken met straatintimidatie. Ook de acceptatie van transgender personen en dragqueens is niet vanzelfsprekend.

Deze talkshow neemt seksualiteit als venster op de cultuur. Om seksuele intimidatie tegen te gaan moet men kijken naar de onderliggende mechanismen. Mildred Roethof gaat daarom in gesprek met o.a. hoogleraar Gender Based Violence Renée Römkens. Volgens Römkens lijkt de drempel voor ongewenst gedrag steeds lager te liggen.

Miriam Kater komt vertellen hoe ze vorig jaar werd aangevallen op straat en dragqueen Jennifer Hopelezz in gesprek met de taxichauffeur die haar na de Pride weigerde mee te nemen. Het verontrust Hopelezz (het alterego van Richard Keldoulis) enorm dat vijf vrienden hetzelfde meemaakten tijdens de Pride.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius nam twee jaar geleden als gemeenteraadslid in Amsterdam het initiatief voor het “sisverbod”, dat nog steeds niet wordt gehandhaafd. Wat is de volgende politieke stap? Tenslotte kruipen we in het hoofd van de daders met Gerald Roethof, die als strafrechtadvocaat veel verdachten van straatterreur verdedigt, maar zelf ’s nachts in een donker steegje zorgt dat niemand achter hem loopt.

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil weten over straatintimidatie en gendergerelateerd geweld.

Meer informatie over ‘Talkshow We pikken geen pikpraat’

Delen: