Congres gemist? Kijk het hier terug!

Congres Act4Respect

Congres gemist?

Geen nood! Je kan hier het congres terugkijken van Act4Respect.
Let op: dit is alleen het gedeelte dat voor de mensen thuis te volgen was op de dag zelf.

Heb je maar kort de tijd?

Hieronder kan je het programma vinden. Dan kan jij jouw favoriete onderdeel kiezen!

Programma 9 november Be the Change – Act4Respect

1. Opening dagvoorzitter Mandy Woelkens
Mandy Woelkens is presentatrice, podcastmaakster en hoofdredacteur van Linda Meiden.

2. Interview programmaleiders Act4Respect Willy van Berlo en Britt Myren
Britt Myren is senior onderzoeker bij Atria. Willy van Berlo is programmamanager seksueel geweld bij Rutgers.

3. Interview met Esther van Dijk
Esther van Dijk is directeur van de directie Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

4. Cliché ‘jullie doen dat anders’ – door Tahmina Ashraf
Tahmina Ashraf is oprichter en directeur van de organisatie Voice Of All Women. Met een passie voor mensenrechten en een missie om wereldwijd gendergelijkheid te realiseren, wil Tahmina verandering brengen in het leven van gemarginaliseerde vrouwen en meisjes in zowel lokale, nationale als internationale arena. Ze brengt ons meer bij over wat precies diversiteitssensitief werken inhoudt, hoe gender en cultuur met elkaar samenhangt en waarom het belangrijk is om je eigen bril en eigen waarden naast je neer te zetten als professional in je hulp naar anderen toe.

5. Spoken word  – door Nick Waelbers
Nick heeft zelf een worsteling meegemaakt met de traditionele gendernormen, waarbij hij ook intimidatie meemaakte. Hij vond het moeilijk om zichzelf te kunnen zijn. INDENAAMVAN, ook wel bekend als Nick Waelbers, laat rijmen wat hij niet kan rijmen om anderen en zichzelf beter te begrijpen. Zo maakte hij de spoken word EP ‘Man In De Mal’ waarin hij zijn worsteling met het ‘man zijn’ onderzoekt. Hij draagt een rijm voor waarin hij deze worsteling verder tot uiting brengt en uiteindelijk zoekt naar zelfacceptatie.

Pauze 

6. ‘Hij bedoelde het niet verkeerd’ – Marieke van der Sanden over onbedoeld plegerschap
Straatintimidatie is één van de meest voorkomende vormen van gendergerelateerd geweld. Als het zo vaak voorkomt, dan moeten er ook veel daders zijn. Gek genoeg is dat lastig te bepalen. Daders van straatintimidatie hebben vaak niet door dat ze dader zijn en wat de gevolgen voor het slachtoffer zijn. Hoe communiceer je met een dader die zich niet als zodanig identificeert? En hoe pak je probleemgedrag aan dat nog niet als een probleem gezien wordt? Deze workshop biedt handvatten om aan de slag te gaan met onbedoeld plegerschap. Je leert bovendien interventies en praktijkopdrachten die je gelijk de volgende dag kunt inzetten. 

Marieke geeft trainingen en ontwikkelt trainingen over het thema seksualiteit, seksuele en genderdiversiteit, gendergelijkheid en victimblaming. Ook ondersteund ze bedrijven bij de opzet en implementatie van seksualiteits- en diversiteitsbeleid. Voor deze lezing gaat Marieke het hebben over straatintimidatie.

Pauze 

7. ‘Online flirten? Pfff ik houd het allemaal niet meer bij waar jongeren online mee bezig zijn’ – Jacqueline Kleijer over de online wereld van jongeren
Tijdens deze workshop is aandacht besteed aan de LHBTIQ+ community én doelgroepen die meer uitdaging ondervinden in hun identiteits-en seksualiteits ontwikkeling online. Denk hierbij aan het culturele en of godsdienstige spectrum en jongeren met een beperkingen of handicap. Juist internet biedt voor hen veel mogelijkheden voor (h)erkenning. Jongeren vinden enerzijds zelf hun weg daarin, anderzijds is het niet altijd de veiligste weg. Daarom is het belangrijk dat jij als professional weet hoe je daar met jongeren over kan praten en wat je kunt doen. 

Jacqueline is een expert in het bespreekbaar maken van seks en seksualiteit met als aandachtspunt de onlinewereld. Ze neemt regelmatig deel aan expertgroepen, verzorgt bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering en schuift graag aan bij veiligheidsoverleggen op scholen.

Pauze 

8. Wrap up door Mandy 

Delen:

Gerelateerde artikelen