Gianni da Costa

Ik ben 33 jaar oud en opgegroeid in Nijmegen, inmiddels een Amsterdammer. Een Amsterdammer zijn is een mentaliteit. Ik woon in het allercoolste stadsdeel van de stad, Amsterdam West. Iedereen woont en leeft hier door en met elkaar, heerlijk toch? Het is hier soms net een dorp.

Het is mijn levensmissie om mij in te zetten voor kwetsbaren, naast mijn fulltime job als fractie/beleidsmedewerker doe ik veel vrijwilligerswerk. Om een paar maar te noemen: ik ben participatiecoach, loopbaanconsulent voor het FNV, Teamcoach voor het NBG, Talentcoach voor De Regenboog. Al mijn vrijwilligerswerk doe ik vanuit mijn hart, je moet worden wie je bent.  In een maatschappij waar verschillen worden geaccepteerd, is geen ruimte voor uitsluiting. Als tiener was ik al maatschappelijk betrokken, het geeft mij enorme voldoening om maatschappelijk bezig te zijn en bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Om anderen te kunnen bewegen moet je zelf bewogen zijn. Wat ik hiermee probeer te zeggen is, wees de verandering die je in de wereld wil zien gebeuren. Ik heb altijd veel respect en bewondering gehad voor mensen die anderen weer op weg helpen.

Mijn lievelingsmotto is: ‘divided we fall, united we stand!

Ik vind dat vrouwenemancipatie nog niet voltooid is, en het triggert mij om samen met de co-creatiegroep hiermee aan de slag te gaan. Ik geloof in een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. En ik doe graag mee.

Gianni da Costa