Happy2gether: gezonde relaties (2SKJ)

Happy2gether

Wist jij dat 1 op de 5 jongeren te maken krijgt met huiselijk geweld, waaronder geweld door een (ex)partner? Het is lastig om onveilig gedrag te herkennen en nog moeilijker om te weten waar je hulp kan vragen, of wat je ertegen kan doen. Daarom is het belangrijk dat jongeren meer leren over leuke en gezonde relaties.

Wil jij als professional partnergeweld helpen voorkomen?

Met de Happy2gether interventie heb je het met jongeren over (online) daten, flirten, en relaties.  Het doel: geweld in (beginnende) relaties te voorkomen door veilige en leuke relaties te stimuleren. De e-learning duurt maar 2 uur en je verdient daarna 2 SKJ punten.

Met jongeren in gesprek

De training Happy2gether focust zich op jongeren tussen 14 en 21 jaar, met een vmbo/mbo-opleidingsniveau. Tijdens 3 lessen van anderhalf uur ga je met jongeren in gesprek over relaties, bijkomende verwachtingen en gendernormen. Zo leren jongeren hoe ze positief kunnen communiceren binnen een relatie, om relaties leuk (en veilig) te houden.

De Happy2gether interventies

Happy2gether heeft 3 varianten:

  • Happy2gether
    Voor jongeren met vmbo/mbo-opleidingsniveau in groepsverband.
  • Happy2gether individueel
    Voor jongeren met een vmbo/mbo-opleidingsniveau bij wie deelname in een groep niet past. Bijvoorbeeld als de jongere vanwege eigen ervaringen met risicovolle relaties meer persoonlijke begeleiding nodig heeft. Of bij een jongere voor wie het bespreken of horen van ervaringen in een groep te heftig is.
  • Happy2gether plus (nieuw!)
    Voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en in het praktijkonderwijs.

Meer informatie

Bekijk hier de Happy2gether flyer

Bekijk hier de Happy2gether plus flyer

Gratis e-learning en interventiehandleiding

Werk jij als professional vanuit zorg, jongerenwerk of onderwijs met jongeren? En wil jij met Happy2gether helpen partnergeweld onder jongeren te voorkomen?

Volg dan de gratis e-learning Happy2gether en ontdek hoe jij deze lessen kan geven aan jongeren. Na deze cursus ontvang je de Happy2gether handleiding voor jouw doelgroep en kan jij direct aan de slag.

Volg Happy2gether zodat jij deze training kan geven aan jongeren!

Ik wil graag deze e-learning volgen

 

Lees ook: 12 adviezen voor het aanpakken van partnergeweld

Belangrijk: je kunt het individuele programma inzetten bij jongeren die eerder een gewelddadige relatie meemaakten of daar vermoedelijk mee te maken krijgen, maar het programma is niet bedoeld als hulpverlening. Happy2gether richt zich enkel op het geven van kennis en vaardigheden aan jongeren om sterker in hun schoenen staan in relaties en leuke(re) relaties hebben.

Delen: