Afleveringen podcastserie niet jouw schuld

Afleveringen podcastserie niet jouw schuld

Een podcast over gendergeweld met teamtool  

Luister naar "niet jouw schuld" en leer van ervaringsdeskundigen en professionals. Behoefte aan meer verdieping? Download ook de teamtool!

Teamtool

Bij elke aflevering is een teamtool beschikbaar. In deze teamtool vind je kort wat achtergrond informatie, praktische tips en de methodiek van het onderwerp van de betreffende aflevering. In de tool worden met name traditionele normen over seksualiteit en gender uitgedaagd. Deze tool geeft concrete handvatten hoe je de afleveringen van 'niet jouw schuld' kan bespreken met je team of met andere collega’s, met name rondom de subthema's gender en seksualiteit. Om vervolgens samen succesfactoren te formuleren en daarmee aan de slag gaan!

Waarom in gesprek met collega’s over normen rondom gender en seksualiteit?  

Stereotiepe ideeën over gender en seksualiteit belemmeren jongeren in een positieve ontwikkeling. Ook leidt het tot een cultuur waar seksueel grensoverschrijdend gedrag genormaliseerd wordt, waar de verantwoordelijkheid bij het slachtoffer wordt gelegd (victimblaming) en waar plegers goed worden gepraat. Als professionals zijn we samen verantwoordelijk om een sociaal veilige omgeving te creëren voor jongeren. Positieve normen rond gender en seksualiteit zijn daar een belangrijk onderdeel van. 

Door dit samen met collega’s op te pakken kan je leren van elkaar en samen bereik je ook meer.

'niet jouw schuld' - Spotify 'niet jouw schuld' - Apple Podcasts

Klik op de aflevering om meer te lezen over de aflevering, de podcast te beluisteren én de teamtool te downloaden.

Afleveringen podcastserie niet jouw schuld