Online cursus: LEFgozers

LEFgozers

Veel jongens bevinden zich tijdens hun puberteit in een zoektocht naar mannelijkheid en zelfbewustzijn. In de hoop respect te krijgen van vrienden, kunnen ze soms grensoverschrijdend gedrag vertonen. Daarom proberen we met LEFgozers een gesprek op gang te brengen met deze jongeren. Lef staat hier niet langer voor machogedrag, maar voor je eigen weg gaan. 

LEFgozers biedt een flexibele aanpak voor jongens tussen de 12 en 18 jaar. Of het nu gaat om op zichzelf staande workshops, een reeks boeiende lessen, of als een cruciaal onderdeel van een uitgebreide training: we staan ​​klaar om de toekomst van deze jongens positief te beïnvloeden.

Ongewenst gedrag zoals het lastig vallen van meiden op straat, het gebruik van kwetsende taal, overmatig alcohol- en drugsgebruik, of zelfs matige schoolprestaties komt vaak voor bij jongens door groepsdruk en de angst om niet ergens bij te horen.

De cursus in het kort

Deze digitale cursus geeft je als professional de kennis en vaardigheden om op een constructieve wijze dialoog te voeren met jongens over kwesties met betrekking tot mannelijkheid en macho-gedrag. Door gebruik te maken van de LEFgozers-benadering, geef je jongens de mogelijkheid om in 5 stappen essentiële tools te ontwikkelen die hen helpen bij het volgen van hun eigen pad.

Voor wie

De cursus is voor professionals die vanuit jongerenwerk of zorg met jongens werken. LEFgozers kun je als docent of begeleider ook op scholen inzetten.

Thijs (werkzaam bij Jeugdzorg): “De cursus gaf mij praktische handvatten om in gesprek te gaan. De jongens hebben echt wat aan LEFgozers.”

Programma

In deze online training ontdek je de impact van gendernormen op het gedrag van jongens en de beslissingen die ze nemen. Je krijgt inzicht in hoe jij een vertrouwde omgeving kan creëren voor jongens waarin ze zich vrij voelen om hun zelf te zijn. Ook leer je hoe je kan aanmoedigen om open te zijn en autonome keuzes te maken. Je maakt hen daarnaast bewust van eigen talenten, zodat ze minder kwetsbaar zijn voor groepsdruk en respectvol relaties aangaan.

Foto door Leah Hetteberg.

Resultaat

Nadat je de online training hebt afgerond, ben je in staat om de LEFgozers-aanpak te gebruiken. Zo leer je grensoverschrijdend gedrag, zoals (seksuele) grensoverschrijding, geweld tegen (voormalige) partners en discriminatie van lhbti+ personen, effectief te voorkomen. Op deze manier lever je een waardevolle bijdrage aan het welzijn van de jongens én werk je toe naar een positieve impact in hun directe omgeving.

Praktische info

Datum
De cursus is op ieder moment online te volgen.

Duur
1,5 uur.

Kosten
Tijdelijk gratis.

Handleiding
Nadat je de cursus hebt doorlopen krijg je toegang tot de digitale handleiding van de LEFgozers-methode.

SKJ accreditatie

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ): 2 punten.

Aanmelden

Meld je aan via leerportaal.rutgers.nl door een account aan te maken en je kunt direct met de cursus starten.

Incompany

Wil je na de online cursus een verdiepende training met de focus op praktische vaardigheden? Volg de incompany training met je team op locatie. Meld je aan voor incompany.

LEFgozers is ontwikkeld door Rutgers en Atria (binnen het programma Act4Respect).

Delen:

Reacties