Intiemini Symposium: De eerste keer

  • Locatie: Theater Weide Wereld, Utrecht
  • Datum:
  • Tijd: 15:00
  • Type: Symposium
10 mei

Op 10 mei zal de middag en de vroege avond in het teken staan van de eerste keer ter viering van het 1-jarig bestaan van de Stichting Seksueel Welzijn Nederland (SWN). Het doel van SWN is het bevorderen van seksueel welzijn door stevig in te zetten op seksuele gelijkheid. Een belangrijk onderdeel van het reduceren en voorkomen van gendergerelateerd seksueel geweld.

Programma

Ellen Laan, hoogleraar Biopsychosociale Determinanten van Seksuele Gezondheid en hoofd van de afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, geeft tijdens de avond een lezing. Haar werk richt zich op de seksuele beleving van vrouwen, en zij pleit voor een nieuwe blik op seksualiteit, waarin plezier voor iedereen centraal staat.

Ook wordt er extra informatie gegeven over een onderbelicht stukje anatomie: de clitoris. Er is weinig over bekend, maar het is het enige orgaan in het menselijk lichaam dat alleen aanwezig is voor plezier: waardevol om meer over te weten. Er wordt zelfs MRI-onderzoek van de clitoris gepresenteerd.

Overige programma-onderdelen zijn een lezing en discussie over het belang van het betrekken van mannen in seksuele gelijkheid, een netwerkborrel, een verbindend debat, een kennistest en inspiratiestandjes van experts en deskundigen op uiteenlopende gebieden.

Meer informatie over het symposium De eerste keer en tickets bestellen

Delen: