Normverandering onder jongeren ter preventie van geweld

  • Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Forumzaal
  • Datum:
  • Tijd: 12:00
  • Type: Congres
29 nov

Congres Sociale normverandering onder jongeren ter preventie van geweld: naar een positieve benadering.
Locatie: Forum zaal, Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam
Datum/tijd: 29 november 2019, 12:00 – 17:30 uur

Geweld vanwege gender komt nog veel te vaak voor.

Ruim de helft van de vrouwen en één op de vijf mannen krijgt ooit in haar/zijn leven te maken met een vorm van seksueel geweld. Eén op de vijf vrouwen is ooit fysiek mishandeld door een partner of ex-partner en één op de drie jonge vrouwen (18-29 jaar) maakte een vorm van cyberintimidatie mee. Verschillende onderzoeken laten zien dat de heersende normen over mannelijkheid en vrouwelijkheid, bij zowel jonge mannen als jonge vrouwen, een negatieve impact kunnen hebben op dit probleem. Het is van groot belang dat we die normen veranderen, de verwachting is namelijk dat fysiek, seksueel en online geweld dan uiteindelijk afneemt. Hoe kunnen we als professionals en beleidsmakers jongeren bewust maken van positieve denkbeelden en die van leeftijdsgenoten / vrienden ter preventie van geweld?

Graag gaan we op vrijdag 29 november a.s. met jou en andere professionals, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen in de domeinen onderwijs, veiligheid & justitie en zorg & welzijn in gesprek om kennis, ervaringen en inzichten hierover te delen.

Meer informatie over het programma volgt!

Meld je aan door een mail te sturen naar info@act4respect.nl. Toegang = gratis.

Kenniscentra Rutgers en Atria nodigen je namens de alliantie Act4Respect uit voor het congres ‘Sociale normverandering onder jongeren ter preventie van geweld: naar een positieve benadering’.

Delen: