Online congres – Werken met jongens en mannen

  • Locatie: online
  • Datum:
  • Tijd: 10:00
  • Type: congres
10 dec Online congres – Werken met jongens en mannen

Een flink deel van de cliënten is man en mannelijke breinen ontwikkelen zich anders dan vrouwelijke. Psychische klachten uiten zich daarom vaak anders en ook de copingmechanismen van jongens en mannen verschillen vaak van die van meisjes en vrouwen. Ook volgen ze vaak een andere route naar de hulpverlening.

Hoe gaat u om met schaamte en taboes bij jongens en mannen? Bijvoorbeeld waar het gaat om seksualiteit? Hoe bespreekt u hun (aanstaand) vaderschap met hen? Hoe maakt u impulsiviteit en defensiviteit bespreekbaar? En moet je altijd maar willen praten? Of af en toe ook samen dingen dóen? Waar houdt u rekening mee in de hulpverlening aan mannen en jongens met een migratie-achtergrond? Hoe gaat u om met mannelijke slachtoffers en plegers van eergerelateerd geweld?

Deze en andere vragen staan centraal in dit online-congres voor iedereen met een hbo- of academisch werk- en denkniveau die in de GGz, Jeugd(gezondheids)zorg, zorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking of leerlingenzorg met jongens en mannen werkt.

Dit congres vindt in een exclusief voor deelnemers toegankelijke online leeromgeving plaats. Vanaf 10 uur op 10 december heeft u een hele maand toegang tot alle presentaties.

Meer informatie en aanmelden

Delen: