Partnergeweld onder jongvolwassenen: een onderbelicht probleem
- Locatie: Zoom
- Datum:
- Tijd: 15:30
- Type: Online expertmeeting
Bekijk hier de follow-up van de expertmeeting:
12 adviezen voor het aanpakken van partnergeweld
NOOT: Aanmelden voor dit evenement is wegens een maximum aantal personen niet meer mogelijk. Mocht je er toch heel graag bij willen zijn, stuur een mailtje naar info@act4respect.nl en dan zetten we je op de reservelijst.
Kenniscentra Rutgers en Atria nodigen u namens de alliantie Act4Respect uit voor de online expertmeeting:
Partnergeweld onder jongvolwassenen: een onderbelicht probleem
Partnergeweld onder jongeren en jongvolwassenen komt meer voor dan we denken. 20 procent van de jongeren heeft ervaring met geweld in een relatie. In vergelijking met volwassenen komt het zelfs vaker voor onder jongeren. De impact van partnergeweld kan groot zijn voor zowel het slachtoffer, de omgeving als de maatschappij. Daarom is het als professional of beleidsmaker belangrijk om hier wat aan te doen.
Coronacrisis
Een belangrijk risicofactor voor geweld is stress. Door de huidige coronacrisis ervaren mensen meer stress en is ons opgedragen thuis te blijven. Een negatief effect van dit beleid is helaas dat jongvolwassen slachtoffers van partnergeweld opgesloten zitten met hun pleger. Deze pleger kan door het sociale isolement meer controle uitoefenen op het slachtoffer. Daarnaast zijn jongeren vaker online, waardoor de kans op verkeringsgeweld mogelijk ook toeneemt. Denk bijvoorbeeld aan jaloezie vanwege een online post. Jaloezie kan uiteindelijk leiden tot geweld.
Oplossingen
Zijn we ons genoeg bewust van de omvang van partnergeweld onder jongeren en jongvolwassenen? Besteden we genoeg aandacht aan de preventie en aanpak van dit probleem? En wat betekent de coronacrisis voor jongeren en jongvolwassenen die slachtoffer of pleger zijn? Waar kunnen zij terecht? Wat kunnen we misschien nog leren van andere landen? En welke gezamenlijke oplossingen kunnen we bedenken?
Online in gesprek
Graag gaan we op maandag 22 juni a.s. via Zoom online in gesprek met ervaringsdeskundigen, professionals en beleidsmakers om kennis, ervaringen en inzichten hierover te delen. Meer informatie over het programma volgt!
Discussier hier op onze LinkedIn-pagina alvast mee.