Victim blaming bij geweldslachtoffers | Justitie & Veiligheid

  • Locatie: Online
  • Datum:
  • Tijd: 15:30
  • Type: Talkshow
17 jun Victim blaming bij geweldslachtoffers | Justitie & Veiligheid

Wat is de impact van victim blaming op geweldslachtoffers? Wat kunnen we doen om victim blaming tegen te gaan? Op welke manier kunnen professionals bijdragen aan de preventie van geweld? Op donderdag 17 juni 2021 gaan we hierover in gesprek tijdens de (online) expertmeeting Victim blaming bij geweldslachtoffers voor professionals uit het werkdomein Justitie & Veiligheid.

Victim blaming

Slachtoffers van fysiek, seksueel en cybergeweld krijgen vaak te maken met victim blaming. Victim blaming verschuift de verantwoordelijkheid van de pleger naar het slachtoffer. Onbewust krijgen slachtoffers zo het idee dat zij schuld dragen voor het geweld dat tegen hen is begaan. Dit kan leiden tot schaamte, angst en onzekerheid en een verminderde aangiftebereidheid.

Tijdens deze expertmeeting gaan we hierover in gesprek met professionals en beleidsmakers uit het domein Veiligheid & Justitie. Er zullen verschillende ervaringsdeskundigen en experts aanschuiven om hun kennis, ervaringen en inzichten te delen. Daarnaast is er ruimte voor vragen en discussie vanuit het (online) publiek.

Programma

Het programma bestaat uit o.a. een gesprek met ervaringsdeskundige Francien Regelink over haar eigen ervaringen met victim blaming en een keynote lezing van Hanan Nhass over haar onderzoek naar o.a. shame sexting bij jongeren met een Marokkaans-islamitische achtergrond. Tot slot vindt er een interactief panelgesprek plaats met bijdragen van o.a. de politie en het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Moderator van de talkshow is Nadine Ridder.

Meer informatie over het programma volgt.

Meld je aan!

Wil je ook online aanwezig zijn bij deze talkshow en ben je werkzaam in het domein Justitie & Veiligheid? Mail dan je naam, functie en organisatie naar info@act4respect.nl.

Delen: