Kenniskaart (ex-)partnergeweld voor sociaal professionals

Kenniskaart (ex-)partnergeweld voor sociaal professionals

In de wereld van het signaleren, bijstaan, aanpakken en herstellen van (ex-)partnergeweld schuilt een schat aan kennis. Maar hoe vind je de juiste weg? In de Kenniskaart (ex-)partnergeweld heeft Movisie deze kennis samengebracht. Deze kaart is speciaal ontworpen voor sociaal professionals, generalisten, specialisten en toegewijde aandachtsfunctionarissen binnen het sociaal domein.

Voor diegenen die in hun werk te maken hebben met (vermoedens van) gewelddadige situaties tussen partners of voormalige partners, is er een overvloed aan kennis. Deze kostbare kennis is echter erg verspreid over diverse bronnen en locaties. Het vergt meestal enige moeite om de specifieke, voor jou geschikte informatie te kunnen vinden. Gelukkig is dit verleden tijd, want de Kenniskaart van Movisie brengt een zorgvuldig samengestelde verzameling van deze kennis bij elkaar.

Wat kun je ontdekken op deze kaart?

• Diepgaand inzicht in de bestaande kennis over (ex-)partnergeweld.
• Verwijzingen naar statistieken, nuttige factsheets, handige tools en doeltreffende interventies.
• Relevante leestips voor wie nog dieper wil duiken in (ex-)partnergeweld.

De Kenniskaart begint met fundamentele informatie over (ex-)partnergeweld. Vervolgens neemt de kaart je mee door de fasen van “Gefaseerd Samenwerken voor Veiligheid”. Daarnaast wordt er een overzicht geboden van trainingen, doelgerichte methodologieën en doeltreffende interventies om (ex-)partnergeweld aan te pakken.

* Let op: de schrijvers van deze Kenniskaart willen benadrukken dat hoewel deze kaart een schat aan informatie biedt, ze niet pretenderen volledig te zijn. Er is een selectie gemaakt. De wereld van kennis over dit onderwerp is immers overvloedig en divers.

Vind hier meer informatie over deze Kenniskaart, of download de Kenniskaart:

Kenniskaart-(ex)partnergeweld

 

Delen:

Reacties