Cem Kacmaz

Ik heb altijd een maatschappelijke functie gehad en daarin veel meegemaakt als politieagent.  Ik ben een gedreven professional die maatschappelijke onderwerpen bespreekt en daarin adviseert. Ik denk mee en signaleer knelpunten en successen.

Hoe zet jij je in voor de preventie van gendergerelateerd geweld?

“Think global, act local” is mijn motto. Ik denk over dit thema mee waarbij ik het verschil kan maken op lokaal niveau. Ik geef voorlichtingen aan jongeren door ze bewust te maken van de risico’s in het leven. Dit doe ik vanuit het perspectief van veiligheid en eerbaarheid. Ik zet sociale media in en ben continu op zoek naar de samenwerking om dit onderwerp op de kaart te houden.

Welke tips heb je voor professionals?

Zoek de samenwerking op en leer van elkaar. Deel kennis en expertise. Signaleren en/of doorverwijzen geldt voor alle professionals.

Als dit onderwerp nog nieuw is voor een professional, wat is dan het eerste wat diegene kan doen om hiermee aan de slag te gaan?

Zorg dat je kennis en expertise in huis haalt. Informeer naar de mogelijkheden en blijf up to date. Weet van te voren wat je nodig hebt en vul je gereedschapskist. Wees ook eerlijk naar jezelf en anderen als je iets niet weet of moeilijk vindt. Transparantie helpt om elkaar te ondersteunen.

cem kacmaz