Congres lhbtiq+ jongeren en online daten

 • Locatie: Plein 7 (Kerkplein 7, 3441 BG Woerden)
 • Datum:
 • Tijd: 12:00
 • Type: Hybride congres
30 nov Congres lhbtiq+ jongeren en online daten

Ik meld mij nu meteen aan voor dit congres!

 

Tijdens dit congres leer je:

 1. De online datingwereld van (lhbtiq+) jongeren beter begrijpen.
 2. Het gesprek aangaan met jongeren over online daten, wensen en grenzen, vooral bij lhbtiq+ jongeren.
 3. De uitdagingen herkennen en weten hoe je hulp kunt inschakelen als (lhbtiq+) jongeren hun eigen of andermans grenzen overschrijden, en ook preventieve maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.
 4. Leren van andere professionals over best practices. 

Waarom mag je dit congres niet missen? 

Wij vinden het belangrijk dat je je eigen collega’s leert kennen. Hoe? Dat merk je ter plekke, maar begint al direct bij het netwerkspel tijdens de lunch. Wees niet bang voor ongemakkelijke spellen, prikkelende stellingen, real-life casussen, of verhalen over je werkomgeving. De verbinding is juist wat telt. En wij gaan je daarbij helpen.  

Er zijn slechts 100 beschikbare plekken, dus meld je hier nu aan! 

 

Programma 

Plenair programma
Afiah Vijlbrief, socioloog met expertise in gender- en queer studies, is onze dagvoorzitter en deelt haar kennis op het gebied van diversiteit en inclusie. Joey Velberg opent het congres met een eigen verhaal over zijn ervaringen rondom online daten. Hij gaat in op de uitdagingen én kansen die het biedt voor lhbtiq+ mensen van kleur. Sarah Achahbar benadrukt in haar lezing de kracht van dialoog over online dating voor queer jongeren van kleur. Via een panelgesprek met professionals uit het publiek bespreekt ze vervolgens concrete oplossingen voor de werkomgeving. 

Na het hoofdprogramma – twee workshoprondes:  

 • Workshop A behandelt online datingthema’s, met aandacht voor victim blaming en plegerschap, geleid door Romy Visser van EOKM Helpwanted / Offlimits. 
 • Workshop B richt zich op welke vormen van toxiciteit de lhbtiq+ groep kan ervaren tijdens online gaming, hoe zij hiermee omgaan, welke maatregelen al worden genomen en welke verbeteringen nodig zijn. Onder leiding van Ouassima Belmoussi. 
 • Workshop C, gegeven door Sara Verlee van Bi+ Nederland, biedt inzicht in de ervaringen van bi+ mensen bij digitaal daten en hoe professionals hen kunnen ondersteunen. 
 • Workshop D, verzorgd door Javier Koole van Rutgers en Daphne Heijmering van COC Nederland, behandelt (ex)partnergeweld onder lhbt+ jongeren en biedt concrete tools voor lhbt+ sensitieve ondersteuning. 

Je hebt de keuze tussen workshop A of B, en workshop C of D. Dit komt doordat de eerste twee workshops meer gericht zijn op de digitale wereld, terwijl de andere twee workshops zich richten op de lhbtiq+ gemeenschap. Op deze manier kun je kennis opdoen in beide vakgebieden. 

Voor de mensen thuis:

Na het plenair programma geeft Cindy de Koning een lezing speciaal gericht op veiligheid en justitieprofessionals. Ze gaat dieper in op vooroordelen, positieve mindset, het doorbreken van taboes en collegiale samenwerking om lhbtiq+ jongeren in online dating te beschermen

Lees hier in detail het volledige programma 

Én SKJ punten in behandeling 

Daarnaast hebben we 6 SKJ punten voor fysieke aanwezigheid en 2,5 SKJ voor online aanwezigheid aangevraagd. De aanvraag bij Registerplein is in behandeling. 

Meld je nu aan   

 

Delen: