Opening HEAR ME NOW

expositie tentoonstelling hear me now

Donderdag 8 juli wordt de expositie HEAR ME NOW Amsterdam in OBA Mercatorplein geopend! Een expositie die bestaat uit 12 levensgrote portretten van krachtige vrouwen die met hun stem het taboe rondom seksueel geweld doorbreken. Hun verhalen en ervaringen zijn te beluisteren in het Nederlands, Engels en Marokkaans Arabisch. Aanvullend is er een mannenpaneel gelanceerd waarop mannen zich aansluiten in de strijd tegen seksueel geweld.

De expositie is begonnen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Slotermeer en reist verder naar OBA Mercatorplein (t/m 23 juli) en OBA Javaplein (31 juli t/m 29 september). HEAR ME NOW is vrij te bekijken en te beluisteren en daarnaast kun je ook een ruimte reserveren om in gesprek te gaan. Meer informatie over de expositie, het online aanbod, en de workshops en trainingen is te vinden op de website.

Lancering mannenpaneel

Op maandag 8 maart, op internationale vrouwendag, lanceerde stichting HEAR ME het mannenpaneel, als 13e verhaal in de expositie HEAR ME NOW. Naast de 12 vrouwen, hun portretten en hun verhalen, spreken deze 8 mannen zich gezamenlijk uit over het geweld, over grensoverschrijdend gedrag en over hun rol daarin.

De lancering van het mannenpaneel vond, vanwege de corona maatregelen, online plaats. Tijdens de bijeenkomst werd er gepraat, geluisterd en gekeken naar een luistersessie. Persoonlijke verhalen van vrouwen in hun omgeving bleken voor veel mannen de reden om mee te doen aan het mannenpaneel. Tijdens de lancering werd een luistersessie tussen Sinan Can en Chantal Heutink getoond en daarna met de groep besproken. Deze en andere luistersessies zijn onderdeel van het mannenpaneel en ook online te bekijken.

#MeToo gespreksetiquette

Hoe voer je een gesprek als iemand vertelt over een #MeToo ervaring? Wat kun je veilig zeggen? Wat kun je beter niet vragen of doen? Stijn en Legien van Samen Helen geven met de #MeToo gespreksetiquette 10 concrete adviezen om je houvast te geven in zo’n gesprek. Ook geven ze aan waar je slachtoffers eventueel naar kunt doorverwijzen voor professionele hulp. De gespreksetiquette zijn te vinden op de website van Samen Helen.

Stichting HEAR ME

Stichting HEAR ME, stories that matter is opgericht door Hüsne Afsar, Sara Donkers en Rosa Koenen. Met de stichting willen zij thema’s rondom gender, seksualiteit en diversiteit bespreekbaar maken.

Meer informatie

Bekijk hier ook de livestream van de talkshow over gendergerelateerd geweld in de OBA die HEAR ME eind vorig jaar organiseerde met o.a. Rosa Koenen, Jamila Medjoubi, Naishaira Dandel en Chantal Heutink.

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen