Rutgers biedt nieuwe cursus aan: Seks online

cursus Rutgers biedt nieuwe cursus aan: Seks online

Eén van de meiden die ik begeleid post regelmatig sexy foto’s. Moet ik me zorgen maken? Wat is gezond online seksueel gedrag en wanneer moet ik ingrijpen? Hoe ga ik het gesprek aan over sexting?

Online seksueel gedrag zoals sexting is oké, maar kan ook minder leuke kanten hebben. Zoals het ongewenst doorsturen van naaktfoto’s en online pesten rondom gender. Hoe ga je hier met jongeren over in gesprek? Rutgers biedt professionals een nieuwe special aan om hierbij te helpen: Seks online. Seks online is bedoeld als aanvulling op de erkende trainingen Girls’ Talk en Make a Move, maar kan ook los worden ingezet.

De cursus in het kort

In deze online cursus leer je meer over online seksueel gedrag van jongeren en krijg je tips en handvatten om ze op een positieve manier te ondersteunen online wijzer en weerbaarder te worden. Na afronding weer je hoe je jongeren ondersteunt om online wensen en grenzen te herkennen en te respecteren, om zo hun risico op het meemaken of plegen van online grensoverschrijdend gedrag te verkleinen.

Doelgroep

Onderwijs, Zorg en Welzijn, Veiligheid en Justitie.

Meer weten?

Cursus Seks online

 

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen