Vers van de pers | #MeToo-film, straatintimidatie en Nikkie

Vers van de pers

Wil jij graag op de hoogte blijven van alles dat er speelt omtrent fysiek-, seksueel- en cybergeweld? Met een focus op gender en  jongeren/jongvolwassenen? Check dan onze tweewekelijkse rubriek Vers van de pers. Namens Act4Respect bundelen we het interessantste nieuws op dit gebied, van reportages tot filmtips.

Pak een kop koffie, dan praten wij je bij.

Straatintimidatie

Het gerechtshof verklaarde dat een verbod op straatintimidatie in strijd is met vrijheid van meningsuiting. Plegers van straatintimidatie gaan vrijuit, maar de slachtoffers blijven ermee zitten. Volgens socioloog Mischa Dekker laten gemeentes die tegen de Grondwet in straatintimidatie willen verbieden, slachtoffers juist in de kou staan.

Fietsers

Rapport Wereldgezondheidsorganisatie

Een keiharde wake-upcall voor Europa: de Wereldgezondheidsorganisatie stelt in dit rapport dat minstens 55 miljoen Europese kinderen elk jaar te maken krijgen met fysiek, seksueel of psychologisch geweld.

Kind met paraplu

Kaj van der Ree

De 28-jarige presentator en vlogger Kaj van der Ree wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Via sociale media zou hij verschillende minderjarige meisjes om naaktfoto’s hebben gevraagd en pikante berichten hebben gestuurd. Kaj: ”Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt”.

GoPro

Queer

Wat houdt het label queer precies in? Volgens Olave Nduwanje is het politiek, maar ook vol glitters! En nog veel meer. Zie hier de uitleg van deze trans femme.

Gender

Suïcidepreventie

Elke professional die met jongeren werkt, zou getraind moeten worden in suïcidepreventie. Het allerbelangrijkste is om in verbinding te blijven met jongeren, zegt Saskia Mérelle.

Zelfmoord

Gendervrije opvoeding

Een gendervrije wereld komt jongens evenveel ten goede als meisjes. Verslaggeefster Irene Caselli geeft alvast het goede voorbeeld en begint bij een gendervrije opvoeding van haar kind. Lees hier haar essay.

Gender

Trans personen op de werkvloer

Leidinggevenden zetten de toon rond inclusie en acceptatie op de werkvloer, maar als het gaat om transseksuele personen blijkt uit onderzoek van Peak-IT dat die toon bij mannelijke leidinggevenden nog ver te zoeken is.

Man neemt man aan

Bombshell

Bombshell, een must-see. De eerste grote speelfilm over #MeToo. Bombshell vertelt het verhaal van Roger Ailes, de baas van Fox News. Hierin wordt duidelijk hoe seksisme en grensoverschrijdend gedrag de bedrijfscultuur van Fox News bepaalden.

Bombshell

Instagramlokker

Onder een valse naam wist de 21-jarige Jarish K. verschillende jonge meisjes te ronselen voor het maken van naaktfoto´s en het verrichten van seksuele handelingen. Lees hier meer over de werkwijze van deze Instagramlokker en de gevolgen voor zijn slachtoffers.

Instagram

Nikkie Tutorials

Make-up koningin Nikkie de Jager stak een middelvinger op naar haar afpersers en deelde zelf haar ‘geheim’: “Ik ben geboren in het verkeerde lichaam. Als ik één ding wil, is het andere kleine Nikkies helpen”. En dat doet ze.

YouTube

Studentenverenigingen

Seksueel grensoverschrijdend gedrag – of erger – bij studentenverenigingen: deze jonge vrouwen durven hun verhaal te delen.

  • LINDA Meiden, 7 januari: Ik gaf mezelf de schuld

Girl student

 

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen