Vers van de pers | Cyberpesten en femicide in Griekenland

vers van de pers Vers van de pers | Cyberpesten en femicide in Griekenland

Wil jij graag op de hoogte blijven van alles wat er speelt omtrent fysiek, seksueel en cybergeweld? Met een focus op gender en jongeren/jongvolwassenen? Check dan onze rubriek Vers van de pers.

Cyber pesten

De Amerikaanse Chrissy Teigen wordt de laatste weken beschuldigd van online pesten. Via Twitter stuurde ze de afgelopen jaren priveberichtjes naar andere (bekende) personen met kwetsende teksten. Vervolgens bood ze openlijk haar excuses aan, maar grote bedrijven maakten een einde aan de samenwerking met Teigen.

Victim blaming en femicide in Griekenland

Een bizarre moord in Griekenland heeft voor veel ophef gezorgd. Na een ruzie tussen een piloot en zijn twintigjarige vrouw verzon de man een verhaal over hoe overvallers zijn vrouw zouden hebben vermoord. Het verhaal werd geloofd totdat het sporthorloge van de vrouw aantoonde dat zij al langer dood was. Hierna bekende de man haar vermoord te hebben. De zaak zorgt voor veel ophef omdat er zowel door de advocaat van de verdachte als de media aan victim blaming wordt gedaan: de vrouw zou labiel geweest zijn en aan een postnatale depressie lijden.

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen