Gendergerelateerd geweld tegen jongens

GGG tegen jongens Gendergerelateerd geweld tegen jongens

Wanneer ben je een echte ‘man’? Waarom weten we zo weinig over mannelijke slachtoffers? En wat kan je als professional doen om traditionele normen over mannelijkheid uit te dagen ter preventie van gendergerelateerd geweld?

Floris Nijdeken werd op school gepest. Hij was onzeker, groot en zacht, en valt op jongens. In deze aflevering vertelt Floris dat hij op jonge leeftijd al merkte dat hij er als jongen niet helemaal bij hoorde. Hannah Mars, projectcoördinator bij Emancipator, verklaart dit probleem dat Floris bespreekt. Hen legt uit hoe het veranderen van maatschappelijke normen rondom mannelijkheid kan helpen bij het verminderen van geweld dat gedaan wordt door jongens en waarvan jongens slachtoffer zijn.

Beluister eerst de aflevering voordat je aan de slag gaat met de teamtool:

Apple Podcasts – Mannelijkheid en gendergerelateerd geweld tegen jongens

Spotify – Mannelijkheid en gendergerelateerd geweld tegen jongens

Teamtool

De teamtool is een ondersteuning op de podcast ‘niet jouw schuld’. De tools hieronder geven concrete handvatten hoe je de onderwerpen uit de aflevering kan bespreken met je team of met andere betrokken collega’s. Met name normen rondom gender en seksualiteit en hoe die bijdragen aan de sociale veiligheid van jongeren.

Als een team ga je dan in gesprek met elkaar over deze subthema’s die gekoppeld zijn aan het onderwerp van de aflevering. Na het uitvoeren van de teamtool heb je als team een beter overzicht wat gedaan kan worden om partnergeweld onder jullie doelgroep te voorkomen.

Teamtool mannelijkheid en gendergerelateerd tegen jongens voor de begeleider
Hier vind je een uitgewerkte methode om samen met collega’s succesfactoren bij de preventie van gendergerelateerd geweld tegen jongens te identificeren.

Achtergrondinformatie mannelijkheid en gendergerelateerd tegen jongens podcast
Via dit document vind je informatie bij de podcastaflevering, dat als huiswerk aan de deelnemers van de sessie kan worden gestuurd.

Spiekbriefje mannelijkheid en gendergerelateerd tegen jongens
Mogelijke succesfactoren zijn hier te vinden om uit te printen en mee te geven aan je collega’s tijdens het uitvoeren van de teamtool.

Ben je een professional en heb je de podcast geluisterd? Dan kan je hier de podcast evalueren om ons zo verder te helpen voor toekomstige projecten.  

Delen:

Reacties

Gerelateerde artikelen